VW 1200 1964

Bunnplaten etter lakkeringJeg var veldig spent på hvilken tilstand chassiet, eller bunnplaten som det gjerne kalles, men ble positivt overrasket. Som tidligere nevnt har bilen vært lagret i en driftsbygning siden midten av 80-tallet omtrent, og det var derfor svært lite rust å finne.

Det eneste jeg fant var under batteriet og ved bakre jekkfeste på venstre side. Utover det var det ikke antydning til rust noe sted i bunnplaten. Under batteriet var det en del rust og det ble derfor skåret ut et litt større stykke for å være sikker på at all rust ble erstattet med nytt og friskt stål.

Rust ved batteriet fjernet Nutt og friskt stål på vei innSveiset og klart for grunningFørst syregrunning og deretter vanlig grunning

Jeg begynner foran, og der ble først og fremst forstillingen byttet ut med en justerbar Puma forstilling som også er smalere enn den originale. Støtdempere og torsjonsfjærer ble byttet i samme slengen og det er selvsagt godkjent i vognkortet.
Det er også montert kortere styrestag for å få ting til å henge sammen og fungere slik de skal.

Spindlene fikk nye foringer for kingpin og heldigvis var det en i boblemiljøet som kunne hjelpe meg med brosjingen.

Bremsesystem er bygd om til litt mer moderne to-krets bremser med ny hovedsylinder. Det ble selvsagt også montert nye bremserør og slanger, samt nye bremsebånd og hjulsylindere. Hadde litt problemer med lufting avb bremsene, men det ble etter hvert løst med nye luftenippler. Alt annet ble prøvd først, men uten resultat...

 Forstillinge nesten ferdigNytt bremseanlegg