Garasjen

VW 1200 -64Jeg har lenge hatt lyst på folkevogn, eller boble som de gjerne kalles, og når fetteren min skulle selge sin så var det ikke så vanskelig å si ja takk.

Bilen har vært lagret trygt og godt på en låve de siste årene og det bærer den preg av i form av støv. Utover det var det ikke stort annet enn luft i et par hjul som trengtes før den rullet ned låvebrua en solkskinnsdag i Juni 2009.

Alt av løse deler ble pakket i bilen før den ble plassert på tilhenger og fraktet til Tromsø hvor den ble rullet inn i kontainer for transport sørover. Bilen ankom Kristiansand i slutten av Juni og ble plassert på verkstedet.
Nå var det bare å brette opp armene og begynne demonteringen...

Trygt lagret på låvenTrygt og godt lagret sammen med tørrhøyetStraks klar for transport

Planen er en full restaurering av bilen fra bunn til topp, støtfanger til støtfanger. Har foreløpig ingen tanker om det blir original eller modifisert, men jeg vil tro det blir noen modifikasjoner i hvert fall. Tiden vil vise.

På plass i verkstedetPå plass i verkstedetPå plass i verkstedet

Mer informasjon om bilen og prosessen kommer i egne artikler etter hvert som prosjektet skrider frem.

Underkategorier

Her kan du følge mitt nyeste prosjekt, restaureringen av en 64-modell VW 1200.

Bilen er førstegangsregistert 22. Mai 1964 på Trafikkstasjonen i Vadsø.Registreringsnummert den gang var Y-1086, og det er selvsagt det nummeret den er registrert med også i dag  :-)

VW 1200 på Notvann Camping i 1971Registrering VW 1200 1964

Jeg kjenner det meste av historien, og har blant annet vært i kontakt med en tidligere eier og sønnen hans. Bildet over er fra en ferietur i 1971 og er tatt på Notvann Camping.