VW 1200 -64

VW 1200 -64Jeg har lenge hatt lyst på folkevogn, eller boble som de gjerne kalles, og når fetteren min skulle selge sin så var det ikke så vanskelig å si ja takk.

Bilen har vært lagret trygt og godt på en låve de siste årene og det bærer den preg av i form av støv. Utover det var det ikke stort annet enn luft i et par hjul som trengtes før den rullet ned låvebrua en solkskinnsdag i Juni 2009.

Alt av løse deler ble pakket i bilen før den ble plassert på tilhenger og fraktet til Tromsø hvor den ble rullet inn i kontainer for transport sørover. Bilen ankom Kristiansand i slutten av Juni og ble plassert på verkstedet.
Nå var det bare å brette opp armene og begynne demonteringen...

Trygt lagret på låvenTrygt og godt lagret sammen med tørrhøyetStraks klar for transport

Planen er en full restaurering av bilen fra bunn til topp, støtfanger til støtfanger. Har foreløpig ingen tanker om det blir original eller modifisert, men jeg vil tro det blir noen modifikasjoner i hvert fall. Tiden vil vise hva som skjer.

Artikler om prosessen kommer etter hvert som jeg rekker å skrine de  :-)


 

Bunnplaten etter lakkeringJeg var veldig spent på hvilken tilstand chassiet, eller bunnplaten som det gjerne kalles, men ble positivt overrasket. Som tidligere nevnt har bilen vært lagret i en driftsbygning siden midten av 80-tallet omtrent, og det var derfor svært lite rust å finne.

Det eneste jeg fant var under batteriet og ved bakre jekkfeste på venstre side. Utover det var det ikke antydning til rust noe sted i bunnplaten. Under batteriet var det en del rust og det ble derfor skåret ut et litt større stykke for å være sikker på at all rust ble erstattet med nytt og friskt stål.

På plass i sitt nye hjem etter en lang reise.Så fort bilen var på plass på versktedet og tømt for deler og utstyr ble demonteringen påbegynt.

Hele bilen er plukket ned i sine enkelte bestanddeler for rengjøring og inspeksjon. Tilstanden var veldig bra, men noe rust var det rundt omkring. Det skulle forsåvidt bare mangle på en såpass gammel bil.
To faktorer som har bidratt til den lille mengden med rust er ganske sikkert at den har levd sitt liv i Nord-Norge hvor det i hvert fall den gangen ikke ble saltet på veiene. Det at den har stått lagret i en driftsbygning siden midten av 80-tallet hjelper nok også på  :-)